Konu Başlıkları
Ülkemizde sadece, Türkiye’nin köklü otomotiv firması AKO Grup’un bünyesinde çalışan AKO Akü tarafından sunulmakta olan tranfüzyon teknolojisi, akü üretimi alanında dünyada belirli sayıda ülkede kullanılıyor.
Yerli sermayeye sahip bir sanayi kuruluşu olan AKO Grup’un bünyesinde çalışmalarını sürdüren AKO Akü, belirli sayıda ülkede kullanılan bu transfüzyon teknolojisini Çankırı’daki tesisinde 8 milyon TL’yi aşan bir yatırımla uygulamaya soktu.
Akülerin kullanım ömrünün uzatılmasını ve son güne dek yüksek performans sergilemesini sağlayan transfüzyon teknolojisi, üretim maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlayarak AKO Akü’nün dış satım alanında, rakipleri arasında ön plana çıkmasını sağlıyor.
Akü Kullanım Ömrü Yüzde 28 Uzuyor ve Akünün Performansı Artıyor
AKO Akü Genel Müdürü Dr.Hulki Büyükkalender; firmanın, akü üretiminde zirve kabul edilen Matrix Press (Punch) ve Kaian Tüneli üretim modellerini Türkiye’de kullanan tek üretici olduğunu söylerken; 2019 itibariyle transfüzyon teknolojisini de üretim alanında kullanmaya başlayarak rakipleri arasında avantajlı konum elde ettiklerini söylüyor.+
Büyükkalender, 8 milyon TL’yi aşan Ar-Ge, ekipman yatırımı ve 3 yıl süren çalışmalar sonunda davranılan tranfüzyon teknolojisinin akü ömrünü yüzde 28’e varan oranda arttırdığını ve akünün ömrü dolana kadar “super power” denilen yüksek performans seviyesinde çalıştığını açıklayarak tranfüzyon teknolojisi ile tüketicilere büyük avantajlar sağlandığını söyledi.
Üretim Maliyetinin Düşmesi İhracatta Rakiplerin Önüne Geçmeyi Sağlıyor
Dr.Büyükkalender, dünya genelinde sınırlı sayıda şirket tarafından kullanılan Tranfüzyon teknolojisinin üretim maliyetlerini ciddi oranda düşürdüğünü ve maliyetlerde yüzde 2 oranda bir iyileşmenin gerçekleştiğini söyledi.
İlk anda düşük gibi gözüken bu rakamın dış satım alanlarında, küresel ölçekteki rakiplere karşı ciddi avantajlar sağladığını söyleyen Büyükkalender; tranfüzyon teknolojisini ekstrem koşullarda, Kuveyt’te 50 derecenin üstünde, Rusya’da -35 derecenin aşağısında seyreden hava şartlarında test ettiklerini ve başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.
Büyükkalender, sahaya inmeden önce de daha ekstrem koşulları laboratuvar ortamında sağlayarak + 75 ile -40°C’nin arasında değişen sıcaklıklarda testler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ar-Ge Çalışmaları Türkiye’yi Uluslararası Arenada Ön Plana Çıkarıyor
AKO Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, AKO Akü fabrikasının T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi statüsünde olduğunu hatırlatırken, sektördeki Ar-Ge çalışmaları ile uluslararası ölçekte firmayı ön plana çıkaran çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Çalışmalarını 30 başlık altında sürdürdüklerini ve 1 sene içerisinde 7’sinden aksiyon almaya başladıklarını söyleyen Büyükkalender, bunlardan birkaçının Türkiye için stratejik önem taşıdığını ve dünyada ilklere imza atılacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükkalender, azimlerinin kaynağının Türkiye’yi uluslararası rekabette ön plana çıkarma misyonu olduğunu da sözlerine ekledi.